Skriven av: Werock Lst: 2029 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Listor är kul, och engagerande diskussioner likaså. Vi här på WeRock vill självklart att du skall ha något att prata om med familj och vänner när ni sitter uppkrupna i soffan över julhelgen, och få saker kan agera vattendelare lika effektivt som åsikter om favoritskivor. Därför presenterar vi den definitiva listan över de 10 bästa svenska metal-albumen alla tider! Vi kan inte garantera att du håller med om alla placeringar, men lovar att det blir en spännande resa mot den ärofyllda förstaplatsen. Vi börjar med att presentera skribenternas val till respektive placering för att avsluta med den sammanställda, ultimata topplistan. Häng med!

Werocks bästa svenska metalalbum - plats 9
Klättringen mot toppen har inletts. På plats nio finner vi alster som kanske inte aspirerar på titeln som Sveriges bästa metalplatta någonsin, men som inte desto mindre är grymma skivor.

Fredrik S
"Secret Of The Runes" – THERION (2001)
Det är långt ifrån alltid metal och klassiska körer funkar ihop. Här inte bara funkar det, utan det på ett sätt som bitvis är bedövande vackert och mäktigt.

 

Robert
"Destroy Erase Improve" - MESHUGGAH (1995)
Stenhårt, svängigt, trallvänligt och klurigt - allt på samma gång. Höjden av tajthet stavas MESHUGGAH, och på den här plattan (till skillnad från många andra av deras givar) så tycker jag att de har skrivit låtar dessutom.

 

Martin
"Clayman" - IN FLAMES (2000)
"Clayman" var den första skivan jag hörde av IN FLAMES för så många år sedan, och än idag framstår den som bandets bästa. Den feta produktionen står sig, tycker jag, än idag. Låtarna håller en jämn och hög standard – enda låten som har falnat i mina öron är faktiskt Only For The Weak en låt som trots att den är ganska medioker fortfarande är kvar på bandets setlist allt som oftast.

 

Jonte
"Shift" – NASUM (2004)
Nasums tragiska öde – som säkert ingen missat – överskuggar tyvärr det inflytande och den relativa succé bandet åstadkom. En succé lika otippad som välförtjänad. ”Shift” står fram som grädden på moset – en mer ursinning, välskriven, varierad och – framförallt - svängig grindcoreskiva får man leta efter

 

Shadows
"Sworn to the Dark" – WATAIN (2007)
På "Sworn To The Dark" spelar WATAIN snabb, hård och faktiskt, med WATAINska mått mätt, melodiös black metal med rötterna hos DISSECTION och MAYHEM. Musiken är lite mer rakt på än tidigare och produktionen är så bra som den kan bli inom genren vilket ger ett resultat som uppskattas inte bara av den redan frälsta utan även lockar nya lyssnare.

 

Manhammer
“Storm of the Light’s Bane” – DISSECTION (1995)
Man kan tycka vad man vill om Jon Nödtveidt, men ingen vettig människa kan ifrågasätta att han hade en förmåga att komponera helt fantastiska låtar. Det vilar en mörk, ond och episk stämning över hela denna skiva. Även om man sitter framför en brasa och lyssnar så börjar man snart frysa när man för sin inre syn ser de isande snötäckta vidder som DISSECTIONs ljudlandskap målar upp. Episkt var ordet.

 

Karin
"Sworn to the Dark" – WATAIN (2007)
Med sin förmåga att bibehålla en ursprunglig black metal-känsla i en modern ljudförpackning har WATAIN med "Sworn to the Dark" kapat åt sig en plats i mitt hjärta - och på denna lista.

Se också plats 10, och även snart plats 8.


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »