Skriven av: Werock Lst: 2184 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Listor är kul, och engagerande diskussioner likaså. Vi här på WeRock vill självklart att du skall ha något att prata om med familj och vänner när ni sitter uppkrupna i soffan över julhelgen, och få saker kan agera vattendelare lika effektivt som åsikter om favoritskivor. Därför presenterar vi den definitiva listan över de 10 bästa svenska metal-albumen alla tider! Vi kan inte garantera att du håller med om alla placeringar, men lovar att det blir en spännande resa mot den ärofyllda förstaplatsen. Vi börjar med att presentera skribenternas val till respektive placering för att avsluta med den sammanställda, ultimata topplistan. Häng med!

Werocks bästa svenska metalalbum - plats 10
Tionde plats kanske inte låter så märkvärdigt, men med tanke på hur många bra svenska metalplattor det finns är det en bedrift att överhuvudtaget platsa på listan.

Fredrik S
"The Fourth Dimension" – HYPOCRISY (1994)
Klassiskt ond och mörk ryggmärgs-döds från Peter Tägtgren & Co. En platta som lagt grunden för mycket.

 

Robert
"Talisman" - TALISMAN (1990)
Inga dåliga låtar, fantastisk sång som kompletterar genialt enkla men smittande refränger. För mig håller den här skivan fortfarande, fast det är snart 20 år sen den kom - det är inte illa för den här typen av hårdrock. Break Your Chains, för fasen, och erkänn att du också gillar detta!

 

Martin
"Nightmares made flesh" - BLOODBATH (2004)
Det här är kvalitetsdöds från första till sista ton. Ett furiöst ös är vad BLOODBATH levererar ständigt och jämt, och frågan är om bandet någonsin har låtit bättre än på denna platta. Varenda medlems insats är top notch. Detta i kombination med låtarna gör detta till en av de bästa death metal-plattorna som någonsin har spelats in. Enough said.

 

Jonte
"Payin’ The Dues" – HELLACOPTERS (1997)
Nicke Andersson är måhända en fåordig frontman som ofta framstår som blyg och aningen blasé. Men vad gör det när han gång på gång visar på sina geniala kompositionskunskaper? Från att vara med att skapa Sveriges death metal-våg till att återuppliva rock'n'roll för 90- och 00-talet, och faktiskt göra det bättre än många av föregångarna. Like No Other Man och Soulseller är lysande rockpärlor som förtjänar plats i rockens Hall of Fame.

 

Shadows
"Envoy Of Lucifer" – NIFELHEIM (2007)
Black Metal som det lät för 20 år sedan och näst intill med perfektion framfört.

 

Manhammer
”Slaughter of the Soul” – AT THE GATES (1995)
Om denna lista hade gällt de mest betydelsefulla och inflytelserika svenska metalplattorna genom tiderna så hade ”Slaughter of the Soul” garanterat hamnat betydligt högre upp. Nu får Göteborgsgänget nöja sig med en hedrande tiondeplats.

 

Karin
"A Sense Of Purpose" – IN FLAMES (2008)
En objektiv lista av tidernas bästa svenska metal är naturligtvis en omöjlighet att göra. Den personliga upplevelsen blir, och måste vara, avgörande. Att IN FLAMES inte skulle finnas med på min lista är en omöjlig tanke, och fjolårets album pryder tionde plats. Om "A Sense of Purpose" inte kommer räknas som en framtida klassiker blir jag förvånad.

Och här tar du dig till plats 9 på listan

Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »