Skriven av: Tomasz Swiesciak Läst: 1864 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


AT THE GATES, Debaser Medis, Stockholm 6 september 2008

Det är ett slutsålt Debaser som möter mig när jag kliver in i konsertlokalen för att bevittna AT THE GATES sista spelning (extraspelningen på söndagen borträknad). Jag tänker inte ägna förbanden TYRANT och GRAND MAGUS någon tid i denna recension. De gjorde sitt som uppvärmare men kvällen var helt och hållet AT THE GATES.


Foto: Tomasz Swiesciak

Det som enbart skulle vara ett återföringsgig på Wacken Open Air blev till slut ännu en spelning på Sweden Rock Festival, Roskilde samt turnéer i Asien, USA och Europa. Hav förtröstan ni som missat dem; denna kväll plus klipp från avskedsturnén kommer bli förevigade på en DVD som bandet släpper senare i år.

Från inledande slaktkalaset Slaughter Of The Soul till avslutande bländaren Blinded By Fear håller sångaren Tomas Lindberg publiken i ett järngrepp med sin entusiasm och oförtröttliga energi. Det går inte att ta miste på skenet i mannens sorglösa anlete. Detta är likväl en legendarisk och ångestfylld kväll för bandet såsom för oss i det lökiga publikhavet.

Precis som Woodstock ’76 var detta en ”you-should-have-been-there”-spelning. Majestätiskt, legendariskt, oförglömligt!

Setlista:
Slaughter Of The Soul
Cold
Terminal Spirit Disease
Raped By The Light Of Christ
Under A Serpent Sun
Windows
World Of Lies
Into The Dead Sky
Suicide Nation
The Burning Darkness
The Swarm
Neverwhere
And The World Returned
Unto Others
The Beautiful Wound
All Life Ends
Need
Blinded By Fea
Non-Divine

Tomasz Swiesciak
2008-09-12


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »