Skriven av: Henrik Nygren Lst: 1400 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


SLAYER, KULTURBOLAGET MALMÖ, 20140622

Min relation till SLAYER sträcker sig ett kvarts sekel tillbaka i tiden. Jag har sett dem live sju gånger tidigare. Men först nu får jag möjligheten att bevittna en av thrashens grundare på en klubbspelning, i den miljö deras karriär en gång startade. Förväntningarna är minst sagt höga.

Redan när jag hör introt till inledande Hell Awaits får jag en känsla av detta kommer minsann bli en minnesvärd kväll. Det är nästan som att konserten har färdats tjugotvå år tillbaka i tiden, då efterföljande låten är The Anti-christ, exakt samma öppning som på liveeposet "Decade of Aggression". Med ett fokus på de första albumen betas klassikerna av på löpande band, War Ensemble, Altar of Sacrifice, Jesus Saves, Black Magic, plöjs igenom med en furiositet som är få förunnade. Endast två låtar post-"Seasons in the Abyss"-eran framförs.

 

Man får faktiskt intrycket av att SLAYER fått lite av en nytändning. Något som jag redan lade märke till en månad tidigare när jag bevittnade deras konsert på Stockholm fields. Det är väl knappast någon nyhet att Paul Bostaph är tillbaka bakom trumsetet samt att Gary Holt, som ersatte Jeff Hanneman under hans sjukdom, numera är en fast medlem i bandet sedan vederbörandes tragiska bortgång. Jag svårt att föreställa mig en mer given permanent ersättare då de båda var nära vänner. Dessa två herrar lyfter på något sätt hela bandet och får dem att låta tjugo år yngre. Tom Araya sjunger bättre än på många år. SLAYER har publiken i sin hand och allsången når inga gränser i låtar som South of Heaven, Dead Skin Mask och som seden bör avslutande Angel of Death. Svetten dryper denna afton i ett fullpackat Kulturbolaget och publiken, den går hem med ett brett leende på läpparna.

Hell Awaits

The Anti-christ

Necrophiliac

Mandatory Suicide

Captor of Sin

War Ensemble

Postmortem

Altar of Sacrifice

Jesus Saves

At Dawn They Sleep

Die By The Sword

Hate Worldwide

Disciple

Seasons In The Abyss

Chemical Warfare

Dead Skin Mask

Raining Blood

Black Magic

South Of Heaven

Angel Of Death

Text och bild: Henrik Nygren


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »