Skriven av: Robert Gustafsson Läst: 1266 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Vi har redan kommit en bra bit in pÄ Äret 2014, och kanske har du redan glömt förra Äret.

PĂ„ Werock har vi inte det, och trots att krĂ„nglande antispamfilter och mailadresser har satt kĂ€ppar i hjulet sĂ„ Ă€r vi glada att nu - Ă€ntligen! - kunna bjuda pĂ„ segerintervju med bandet som tog hem utmĂ€rkelsen för "Årets BĂ€sta Svenska Debut 2013" i vĂ„r lĂ€saromröstning.

SYSTEM ANNIHILATED!


Vad Àr det som gör ert album till den bÀsta debuten 2013?

Vad som gör vĂ„rt album till Ă„rets bĂ€sta debut Ă€r, om man tillĂ„ts vara lite partisk, att det Ă€r Ă„tta bra lĂ„tar. Inte för mĂ„nga, inte för fĂ„, inte för snabba, inte för lĂ„ngsamma, inte för mycket och inte för lite. Anledningen till att det Ă€r sĂ„, Ă€r nog förmodligen för att vi inte skrev dem i syftet att "okej, nu skriver vi Ă„tta lĂ„tar till den hĂ€r skivan som ska heta sĂ„ hĂ€r, och sĂ„ hĂ€r ska det lĂ„ta och sĂ„ hĂ€r ska det vara" utan vi skrev dem, vi tyckte det lĂ€t bra och skulle bli ett schysst album. SĂ„ dĂ„ spelade vi in dem och resultatet blev en genombra platta. Tycker vi iallafall, trots att den Ă€r lite uttjatad vid det hĂ€r laget. Speciellt p.g.a att vi spelade in dem ett Ă„r innan skivan slĂ€pptes, sĂ„ nĂ„gra av lĂ„tarna skrevs för mĂ„nga lĂ„nga Ă„r sedan. Men bra blev det iallafall! 
För de lÀsare som inte kÀnner till SYSTEM ANNIHILATED sedan tidigare, kan ni berÀtta lite om bandets bakgrund, vilka ni Àr och vad ni vill med er musik?
Vi Àr fem killar som har kÀnt varandra sen barnsben. Egentligen har nog System hÄllit igÄng i Ätta Är nu, om man gÄr tillbaka till hedlundaskolans musiksal dÀr vi började spela kiss och ac/dc nÀr vi var tio, elva Är. Och vi vill göra det klart och tydligt för alla att vi spelar bra lÄtar som alla borde höra. Vi försöker spela musik som vi sjÀlva tycker Àr kul att lyssna pÄ, och hoppas helt enkelt att annat folk gillar det ocksÄ. NÄgot annat vi vill göra Àr att ta över vÀrlden och turnera land och rike och bara spela spela spela.


WeRocks lÀsare har gjort sitt val i omröstningen, men vilken skiva tycker ni sjÀlva var den starkaste debuten förra Äret (förutom er egen dÄ)?
Av de som deltog i omröstningen, sÄ mÄste jag nog lÀgga min röst pÄ Postures. Tyckte verkligen att de hade en cool grej, och ett snyggt omslag dessutom.

Vi och lÀsarna Àr givetvis ocksÄ nyfikna pÄ era framtidsplaner. Finns planer pÄ kommande spelningar/turnéer, gör ni nÄgra spelningar i Sverige under vÄren? Blir det kanske nÄgra festivalspelningar i sommar?

Just nu ser det inte sÄ bokat ut pÄ sommarfronten, men ett par spelningar hÀr i UmeÄ och nÄgra mil söder har vi planerat för vÄren iallafall. Vi Àr just i skrivande stund i full fÀrd med att försöka boka upp lite datum för sommaren!

(EDIT: HĂ€r har tiden faktiskt dragit ut sĂ„ pass mycket att vi pĂ„ redaktionen kan meddela att bandet bland annat agerar support till skivbolagskollegorna och tillika vinnarna av "Årets BĂ€sta Svenska Debut 2010" pĂ„ Werock, PRAY FOR LOCUST, nĂ€r de har releasefest för kommande skivan "In The Shadow Of The Colossus" den 16:e maj i Stockholm)

Det Àr inte lÀnge sedan sedan debutalbumet slÀpptes, planerar ni redan nu för ett andra album. Vad finns i sÄ fall att berÀtta om det?

Vi har redan spelat in en singel pÄ tvÄ lÄtar som vi kommer att slÀppa i vÄr. En uppföljare till Furor dÀremot ligger nog lite lÀngre fram, men vi filar pÄ material och har ett fÄtal lÄtar klara. HÄll utkik sÄ fÄr ni ett kort smakprov i och med singeln. Vi hoppas kunna behÄlla samma grej och sound till nÀsta skiva men ombyte förnöjer sÄ nytt blir det.

BÀttre sent Àn aldrig. GRATTIS 


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »