Skriven av: BiblioteKarin Lst: 1440 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


STONE SOUR, Bråvalla Festival 2013-06-27

Andra festivaldagen på Bråvalla 2013 har GREEN DAY som huvudband på största scen, men tidigare på eftermiddagen hittar vi ett annat amerikanskt band på Blue Stage; Corey Taylor-frontade STONE SOUR. Själv har jag mer lyssnat på hans andra band, inte helt okända SLIPKNOT, men var mycket nyfiken att även se det något mjukare STONE SOUR live.

Corey Taylor är en gudabenådad frontman som utöver sin fantastiska röst också har en genomsympatisk framtoning. Från första stund är han i dialog med publiken och får det gensvar han begär. Till vakternas förtret väljer han också att hoppa ner i diket och känna sin publik på riktigt nära håll. Jublet stiger mot skyn såklart.

Taylor och bandet utstrålar musikalisk mognad och bjuder en tajt och varierad konsert. Setet innehåller blandad musik från karriären, med betoning på många av de mest kända låtarna, äldre låtar som Through Glass från "Come What(ever) May" (2006) och nyare som Absolute Zero från fjolårets "House of Gold & Bones – Part 1", en lagom "festivalblandning". Och rakt igenom är konserten en skön upplevelse. Jag känner att jag efter detta också ska ta mig lite mer tid med STONE SOURs låtskatt även på skiva framöver.

Text och bild:
/ BiblioteKarin


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »