Skriven av: Janne Sandstén Lst: 2018 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Danko Jones "Bring on the Mountain" (dvd)

Danko Jones "Bring on the Mountain"-DVD:n landar i min brevlåda och glider illa kvick in i spelaren, TV:n knäpps på via den dammiga fjärrkontroll som ligger och skräpar på vardagsrumsbordet, stereon slås på - för detta ska givetvis njutas fullt ut. Läser informationen och ser att boxen innehåller två skivor, wow. Börjar med första DVD:n som innehåller en dokumentär om bandet.

Detta är en riklig historia som tar sig igenom Dankos och John "JC" Calabreses stapplande första steg med respektive introduktion till musik i sin barndom, de band som inspirerade och var förebilder i deras tidiga år och vidare visar deras brokiga bana när deras karriär startade. Hur de bokstavligen genomförde spelningar bara för att tjäna tillräckligt med bensinpengar för att ta sig vidare till nästa ort och detta helt utan en egen skiva eller något annat att sälja. Det berättas även historien om varför Danko bar en piratlapp för ögat vid en tidpunkt.

Detta är en riktigt trevlig dokumentär som får dig att komma riktigt nära bandet och den ganska reserverade Danko Jones. Man får tillgång till massor av klipp där man får se deras högoktaniga livespelningar som bara får en att skutta till i soffan. Hela 90 minuter dokumentär med massor av Danko-godis. Med på första skivan finns även "The Ballad of Danko Jones” en kortfilm baserat på ”Below The Belt”-videotrilogin. Filmen gästas av Hollywoodstjärnor som Elijah Wood, Selma Blair, Ralph Macchio och Mike Watt, och även Lemmy Kilmister får en roll i filmen.

Den andra skivan består av en samling livespelningar som sträcker sig från bandet små trippande första steg till att de fyller stora festivaler. Liveupplevelserna är starkare och intensivare än vad som borde vara möjligt, att Danko Jones är ett fantastiskt liveband visste vi ju redan, här får du det allt på tape. Slutligen innehåller även skivan alla 19 videor bandet har släppt under sin karriär.

Detta är den kompletta visuella historien om det hårdast arbetande bandet inom rock “n” roll, en fullsmockad dubbel-DVD och en utmärkt samling som man inte bör vara utan.


Janne Sandsten
2012-06-18


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »