Skriven av: Kitty Rossander Lst: 2647 ggr. Kommenterad: 4 ggr.


Göteborg Rockfest, Parken, Göteborg. 26-28 april.

På Parken i Göteborg drog man i helgen av en tredagars inomhusfestival under namnet Göteborg Rockfest. Till min stora glädje hade man satt scenen på entréplan istället för att använda den vanliga scenen en trappa ner. Det gjorde att både ljus och ljud blev mycket bättre! Här kommer lite text och bilder från spelningarna, i urval.

Festivalens allra första band var NIGHT från Linköping som levererade skön, klassisk heavy metal. En lagom hård inledning.


Nästa band upp på scen var SPITCHIC. Tjejerna är i Stockholmsfinal i konserttävlingen Emergenza och jag måste säga att det är välförtjänt. Jag som brukar ha svårt för kvinnoröster fann att detta blev det andra tjejbandet jag upptäckt och gillat denna vecka. SPITCHIC levererar riktigt skön rock och är ett band jag kommer att hålla ögonen på.


THE NEVERDIES är ett band jag tänkt länge att jag borde lyssna på. Liveshowen fick mig inte att ändra uppfattning. Ösig rock som svängde som tusan!


Torsdagens sista band för min del blev passande nog THE LAST BAND Det här är grabbar som spelar tung och riktigt skitig rock. Jag har sett bandet förr och de håller på att bli något av mina personliga favoriter bland Göteborgs osignade band.


På fredagen inledde jag med THE SCAMS som fick publiken att vakna till rejält och hoppa runt till vackra visor som Fuck Like A Priest. Ett riktigt röjigt band!


CHILLIHOUNDS fortsatte röjet, nu med blues och 70-tal i rocken. Med risk för att låta tjatig och enkelspårig så blev det bra rock och ännu ett band jag kunde sätta ett plus i protokollet på.


DIRTY PASSION följde upp med skön rock som föll den här besökaren i smaken. Det lät ganska enkelt men bra. Party, helt enkelt. Det var mycket sånt under denna festival, skön rock. Ett bra betyg till arrangörerna som lyckats sätta ihop ett väl sammanhållet program.


SIPHON FUEL fick avsluta min fredag. Detta är ett Göteborgsband, som dessutom innehåller två av arrangörerna. Detta märktes på publiken som var stor och engagerad. Bandet var bra, inga klagomål från mig, men jag kan nog tycka att det var andra band som hade förtjänat en släng av den publiken också.


Som bandet som spelade på den otacksamma tiden 18:00 på lördagen. ONE INCH GIANT hade en publik som oftast inte var större än 15-20 pers. Musiken var mörk och suggestiv och detta är ett band vars nästa spelning markerades i kalendern direkt.


Lördagen fortsatte med nysignade DIAMOND DAWN som var ett av banden jag inte hört en ton av innan festivalen. Lite i samma anda som H.E.A.T och DYNAZTY fast jag tyckte detta var mycket bättre. Klara flickfavoriter verkar de vara i alla fall, det var fullproppat med unga tjejer framför scenen.


VANITY BLVD bjöd på mer rock, denna gång med en kvinna med en riktigt skön röst vid mikrofonen. Hård rock med sleaze- och glaminslag.


Sedan brakade det loss på scen! THE GLORIA STORY hade jag lyssnat lite på innan och avfärdat för att det inte var tungt nog. Jag är omvänd. De kallar själva sin musik för vintage hard rock och visst doftar det lite 70-tal ibland. Så värst hårt tycker jag fortfarande inte att det är men det är bra, det är medryckande och det är ett väldigt ös på scen! Kanske min största upptäckt under festivalen och ett band som jag redan rekommenderat till vänner! Allt behöver inte vara hårt, ibland kan det räcka att det är riktigt bra.


Publiken var igång under THE GLORIA STORY men för DANGER AVENUE drogs det på lite extra. Här återfinns den tredje av arrangörerna. Här återfinns också vita linnekavajer. Musiken är klassisk och melodisk och en av låtarna fastnade i mitt huvud och det tog mig två dygn att komma på vart den kom ifrån.


Min festival avslutas med STEELWING. Sluta på topp? Tyvärr inte. STEELWING är ett band som inte funkar för mig. Jag undrar om det var problem med ljudet i leadmicken, mina öronproppar eller Rileys röst för under stora delar av spelningen hörde jag bara de riktigt höga tonerna och det blir ganska tråkigt i längden. Jag har sett dem en gång tidigare och jag var oimponerad, tyvärr fortsätter det så.


Om jag ska ge mig på att sammanfatta det hela då? Rock, rock och mera rock. Jag kan tycka att det blev lite enformigt ibland. 19 band såg jag och tror jag hörde growl vid ett tillfälle. Det blev aldrig speciellt hårt. Men som jag själv sa, det behöver inte vara hårt för att vara bra. 250 spänn för det här kalaset är ingenting och jag kommer definitivt att hålla ögonen öppna efter nya arrangemang av dessa herrar.

Bästa band: SPITCHIC, THE LAST BAND och THE GLORIA STORY.

Text och bild:
/ Kitty Rossander


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Janne | Datum: 2012-05-03 07:23:19

Grymt snygga bilder!
Namn: William Wallace | Datum: 2012-05-06 20:41:33

FREEDOM!
Namn: Filip, Gloria Story | Datum: 2012-05-09 22:21:55

Varmt tack för fina ord! :-) Och grymma bilder!
Namn: Viktor Skatt | Datum: 2012-05-09 22:47:07

Det är ett medvetet val att försöka undvika growl,
även om vi vill att alla ska få en ultimat
upplevelse! Det är inte vår musik helt enkelt, ska
vi bevara vår integritet och glöd så måste vi satsa
på band vi tycker om och tror på. Inte minst för
bandens skull plus att vi försöker göra festivalen
vi själva vill gå på. I Göteborg finns redan ett
fruktansvärt överflöd av döds-band;) Metaltown
bokar inga vanliga rockband längre och utrymmet
blir mindre för Rock N Roll och klassisk hårdrock.
Detta är vi en motreaktion på, samtidigt som vi
har jäkligt kul med våra vänner:)
Tack för att du kom och tack för att du fotade
samt fixade denna sammanställningen!<3

Till startsida »