Skriven av: Robert Gustafsson Läst: 1663 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


MASTODON, Annexet 14/1 2012

Atlantasönerna MASTODON har en helt egen ton. Det gäller både deras musik, och framtoning på scen. Den här lördagskvällen står de på Annexets scen i Stockholm och gör en av hitills endast ett fåtal spelningar på svensk mark - och som de gör det! De följer sin inre röst och sin egen unika ton även på scen, vilket ger en spelning helt befriad från mellansnack.

Inga presentationer av låtarna. Ingen spektakulär scenshow. Inget extra publikfrieri. Enbart ett laddat band som ger järnet på scen, och som med hjälp av ett fantastiskt låtmaterial levererar en total överkörning!

Publikgensvaret på detta sätt att närma sig musik - bandet klämmer av 23 låtar på ca 1,5 timme - är också överväldigande, och oavsett om det rör sig om allsång i den fantastiska versionen av Blasteroids eller riffande i världsklass som inledningen på Blood And Thunder så är man med på noterna. När versen i Curl Of The Burl levereras med enbart Troy Sanders basspel och Brann Dailors trumspel som bakgrund så överröstar nästan publiken den riktiga sången. På var sin kant dominerar Brent Hinds och Bill Kelliher med helt olika gitarrspel och scenspråk som kompletterar varandra till en helhet.

Ljudbilden denna kväll är lysande, och trots att denna spelningen antagligen bara är en dag på jobbet för MASTODON så är det en ynnest för oss som fick vara på plats. En setlista som inte lämnar mycket i övrigt att önska, bra versioner av låtarna och ett band som helt enkelt gett sig fan på att rocka röven av världen räcker gott till att göra denna spelning till en av de bästa jag sett på bra länge, och bandet gör rättvisa till sin adress i cyberrymden.

MASTODON ROCKS!

 1. Dry Bone Valley
 2. Black Tongue
 3. Crystal Skull
 4. I Am Ahab
 5. Capillarian Crest
 6. Colony of Birchmen
 7. Megalodon
 8. Thickening
 9. Blasteroid
 10. Sleeping Giant
 11. Ghost of Karelia
 12. All the Heavy Lifting
 13. Spectrelight
 14. Curl of the Burl
 15. Bedazzled Fingernails
 16. Circle of Cysquatch
 17. Aqua Dementia
 18. Crack the Skye
 19. Where Strides the Behemoth
 20. Iron Tusk
 21. March of the Fire Ants
 22. Blood and Thunder
 23. Creature Lives  Text och bild: Robert Gustafsson


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »