Skriven av: Martin Bensch Läst: 2736 ggr. Kommenterad: 1 ggr.


Intervju med Giulia Stefani frÄn RAVENSCRY

Italienska RAVENSCRY har med sin symfoniskt fÀrgade gotiska metal med kvinnlig sÄngerska beröringspunkter med en hel drös med band som WITHIN TEMPTATION och LACUNA COIL. WeRock fick via mejl ett snack med bandets sÄngerska Giulia Stefani.

 Giulia Ravenscry

NÀr jag skickade frÄgorna till er sÄ var ni pÄ turné i Sverige. Hur var turnén?

-      Jag mĂ„ste sĂ€ga att turnĂ©n bjöd pĂ„ mĂ„nga överraskningar. Först och frĂ€mst var vĂ€lkomnandet och behandlingen vi fick pĂ„ de olika spelstĂ€llena fantastiskt. VĂ€ldigt hĂ€nsynsfullt och respektfullt – vi har faktiskt inte upplevt detta innan. Sen var publiken vĂ€ldigt bra, folk dansade, sjöng med och deltog verkligen i konserterna! Just denna aspekt har blivit en drog för oss
den enda drogen vi behöver egentligen!

Ni kommer ju frĂ„n Italien och har en kvinnlig sĂ„ngare. FĂ„r ni mĂ„nga frĂ„gor om ni lĂ„ter som LACUNA COIL nĂ€r folk fĂ„r veta var ni kommer ifrĂ„n? 

Ravenscry

- Visst Ă€r det sĂ„. Det Ă€r egentligen inte sĂ„ konstigt. Men om man lyssnar pĂ„ vĂ„r skiva (”One Way Out”) och kommer till en av vĂ„ra konserter sĂ„ förstĂ„r man att vĂ„rt sound och lĂ„tskrivande skiljer sig frĂ„n deras. Men det betyder inte att vi inte uppskattar 

LACUNA COIL, tvÀrtom tycker vi att de Àr skickliga musiker och bra lÄtskrivare.

Hur bildades bandet?

- Vi startade i Milano för tre Är sedan dÄ Paul började leta efter likasinnade och fann dem i gitarristen Mauro Paganelli, basisten Andrea "Fagio" Fagiuoli, trummisen Simon Carminati och efter lÄng tid och flera auditions mig pÄ sÄng. Jag kommer frÄn Rom, men avstÄndet var inget problem och en stark kÀnsla fanns dÀr frÄn början. Vi pÄbörjade arbetet med lÄtarna direkt och satte samtidigt igÄng med att hitta ett skivbolag sÄ fort som möjligt.

 Vad Ă€r det bĂ€sta med att vara med i RAVENSCRY för tillfĂ€llet?

- Att fÄ turnera. DÄ fÄr vi dedicera all tid till bandet, vilket vi inte kan i vÄra vardagliga liv, och sÄklart Àr det roligt att fÄ stÄ pÄ scen.

Hur Àr det med era influenser? Tycker ni att ni har nÄgra överhuvudtaget?

- VÄr musik Àr ju resultatet av medlemmarnas tycke och smak. Jag gillar personligen Arjen Lucassen, Tori Amos och RADIOHEAD vilka ju inte ligger speciellt nÀra den typen av musik vi sjÀlva spelar. Men det Àr svÄrt att dölja influenserna frÄn band som SOILWORK och för riffen betyder MESHUGGAHs musik en hel del.

NĂ€r jag frĂ„gar om fem skivor som bandet inte skulle klara sig utan blir svaren ”Divenire” av Ludovico Einaudi vilken var den enda plattan som bandet kunde enas som, METALLICAs sjĂ€lvbetitlade svarta platta, ”The Human Equation” av Arjen Lucassen och RADIOHEADs ” Ok Computer” och inga fler dĂ„ pengarna bandet har till sitt förfogande tog slut sen!

Sen var jag ju tvungen att frÄga, eftersom huvuddelen av bandet kommer frÄn Milano, vilket av stadens fotbollslag (Inter eller Milan) som bandet supportar?

- Det kanske lÄter lite konstigt, men den ende i bandet som gillar fotboll Àr Mauro som Àr fanatisk Intersupporter.

/Martin Bensch


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: lotta | Datum: 2012-01-15 18:24:44

kan bara sÀga att detta band bjöd pÄ sej sjÀlva och var jÀttebra..hoppas de kommer hit igen.....xoxox

Till startsida »