Skriven av: BiblioteKarin Läst: 2615 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


ENTER THE HUNT

ENTER THE HUNT dök upp som en sĂ€llsynt och rar fĂ„gel i den svenska hĂ„rdrocksvĂ€rlden för sex-sju Ă„r sedan. Medlemmarna har bakgrund i punk- och metalband som KRIXHJÄLTERS, CANDLEMASS och GONE och kompletteras av sĂ„ngaren Krister Linder, en stĂ€mma med kvaliteter av ett slag lĂ„ngt frĂ„n gĂ€nse hĂ„rdrocksvokalisters. Efter ett antal rosade liveframtrĂ€danden kom ocksĂ„ debuten pĂ„ skiva, först med EP:n "Become the Prey" sommaren 2006, vilken snart följdes upp av fullĂ€ngdsalbumet "For Life. 'Till Death. To Hell. With Love", en skiva som jag utsett till de senaste fem Ă„rens bĂ€sta album, i WeRocks BĂ€sta musik 2006-2011. Bandet spelade pĂ„ klubbar och festivaler och vi var mĂ„nga som kom att hylla och Ă€lska ENTER THE HUNT. Efter 2007 blev det dock ganska tyst om bandet emellanĂ„t, Ă€ven om ETH fortsatte skapa musik, och en singel slĂ€pptes 2009.

I nÀsta vecka kommer sÄ ett varmt efterlÀngtat framtrÀdande av ENTER THE HUNT pÄ Göta KÀllare, nÀrmare bestÀmt onsdag 14 december, och dÄ som support för det 20-Ärsfirande KATATONIA. WeRock fick chansen att nÄgot stilla sin nyfikenhet om vad som sker i och kring bandet för nÀrvarande och i samband med spelningen.
– Det kĂ€nns vackert som fan. Vi Ă€r frĂ€mst dĂ€r för att bereda vĂ€g för vĂ€nnerna i KATATONIA, och har personligen inget att bevisa. Vi Ă€r fans till bandet sedan lĂ€nge och ser fram emot att stĂ„ bĂ„de pĂ„ scen och i publiken, sĂ€ger bandet. Krister Linder, som bidrar med sĂ„ng pĂ„ KATATONIAs senaste platta "Night Is the New Day", kommer Ă€ven medverka som gĂ€stsĂ„ngare pĂ„ scen under huvudbandets set. Som fan till ENTER THE HUNT undrar man dĂ„ försiktigt om denna spelning Ă€r en engĂ„ngsföreteelse eller om det kan ses som början pĂ„ ett mer aktiv period för bandet igen. Svaret Ă€r nĂ„got kryptiskt.
– Klart det Ă€r en engĂ„ngsföreteelse. Som allt annat i livet. Just det hĂ€r giget kommer aldrig tillbaks. Men ja, vi hoppas helt klart pĂ„ fler engĂ„ngsföreteelser som ETH. Hur det blir med den saken har vi dock ingen aning om, sĂ„ njut som om det vore sista chansen. Alltid.

För ett par Är sedan talades om ett projekt/album med namnet "Empires Fall" och singeln Fighters slÀpptes 2009. En "Äterförening" pÄ scen öppnar ocksÄ för hopp om att det kommer en platta inom överskÄdlig framtid.
– Vi har lĂ„ngt mer material Ă€n vi behöver för ett nytt album. Det har spelats in i omgĂ„ngar och haft lĂ„nga pauser om vartannat. Bandet har aldrig varit splittrat men stĂ„tt still emellanĂ„t dĂ„ medlemmar har jobbat med annat, skadat sig, flyttat över Atlanten, nojat inför 2012 och all möjlig ovĂ€ntad och förunderlig skit. K [Krister Linder] fick ett treĂ„rsvisum i USA och har redan varit dĂ€r i tvĂ„ Ă„r, men funderar pĂ„ att förlĂ€nga. SĂ„ lĂ€nge han hĂ„ller sig undan arresten blir han nog kvar i Staterna ett tag till. Men det har Ă€ven sina fördelar för bandet.
– Vi jobbar. Men vĂ€rlden förĂ€ndras snabbt. "Empires Fall", helt klart. Det riffas stenhĂ„rt i studion och skrivs texter inför kravallpolis medan regimer störtas, ledare byts ut, pengar rasar i vĂ€rde, enorma företag gĂ„r i graven, folket rör pĂ„ sig och monstret vaknar. Men om det Ă€r födslovĂ„ndor eller dödsryckningar Ă€r svĂ„rt att se. Kanske bĂ„de och. Men vi jobbar.


ENTER THE HUNT pÄ Hultsfredsfestivalen 2007

Senast jag sĂ„g ENTER THE HUNT, pĂ„ Hultsfredsfestivalen 2007, hette basisten Ulf ”Rockis” Ivarsson och det har under Ă„ren varit nĂ„gra olika namn bakom den sysslan.
– Spinal the Hunt. Rockis var helt klart drömbasisten, men blev stundtals sĂ„ översĂ„llad med andra jobb att vi tillsammans beslöt kika pĂ„ alternativ. Till en början var det svĂ„rt att tĂ€nka sig att jobba med nĂ„gon annan men nu hanteras yxan Ă€ntligen med bravur av en figur vid namn Gustaf Hielm. Och vi tar ett ögonblick i taget. Snubben kan sitta bakbunden pĂ„ ett UFO till Plejaderna i morgon, med tanke pĂ„ det hĂ€r bandets vanliga otur med basister.

Gustaf Hielm har tidigare Àven spelat med bland annat MESHUGGAH, PAIN OF SALVATION, CHARTA 77 och DARK FUNERAL. Jag undrar dÄ om det Àr fler medlemsbyten eller andra förÀndringar att vÀnta sig.
– Förutom det gamla vanliga att inget Ă€r sig likt tvĂ„ sekunder i rad? Nej.

SÄ, inga definitiva besked om nytt album eller över huvud taget vad som hÀnder efter onsdagens spelning pÄ Göta KÀllare, men det kÀnns trots allt vÀldigt hoppfullt för alla oss som hoppas höra mycket mer av bandets unika variant av hÄrdrock. SÄ vi önskar varmt lycka till och pÄ snart Äterhörande med ENTER THE HUNT!

 

Text och bild: BiblioteKarin

Kolla ocksÄ in vÄr tÀvling dÀr du kan vinna en ENTER THE HUNT-tshirt!

TÄVLINGSREGLER
* För att delta i tÀvlingen ska svaren ha inkommit till WeRock pÄ epost: tavling@werock.se senast lördag 17 december 2011, med namn och giltig e-postadress. Vid flera rÀtta svar lottas vinnarna.
* Ange "ETH-tÀvling" i Àmnesraden
* WeRocks skribenter och personer nÀra slÀkt med dessa eller med aktuella band och skivbolag kan inte delta.
* Vinnarens namn kommer att publiceras pÄ WeRock.se och vinnarna meddelas via mejl.
* WeRock bekostar frakten av vinsten till vinnare inom norden, men ansvarar inte för ev. skador pÄ/försvunna försÀndelser i posthanteringen. Eventuella skador reklameras till posten/leverantören.


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »