Skriven av: Jonas Andersson Lst: 1450 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


THE HAUNTED, Göta Källare, Stockholm, 24 november 2011

När Close Up Made Us Do It-turnén startade på Göta Källare verkade THE HAUNTED taggade till max. Jonas Andersson var på plats. 

Förväntningarna jag hade på THE HAUNTED var förvisso på topp, men att de skulle komma in och dominera på det här sättet var jag helt oförberedd på.

Trots att det spelas en del från senaste given ”Unseen” och några lugnare bitar från ”The Dead Eye” är känslan ändå klar. THE HAUNTED spottar i ansiktet på alla som räknat ut dem som en krossande akt. 99 är fullständigt mosande. D.O.A och No Compromise likaså. The Fallout och Unseen fungerar som andningspauser, utan att bandet tappar i energi.

Patrik Jensen – som fyller 42 dagen till ära – headbangar sig genom setet nästan som på den gamla tiden. Peter Dolving har på senare år förvandlats till thrash metals egen Tomas DiLeva där han står på scen och sprider kärleksbudskap till höger och vänster – ändå är det aldrig långt borta för en vansinnig attack av mikrofonen. Bröderna Björler ler ikapp på sin sida scenen.Vad som skänker den otroliga gnista som genomsyrar THE HAUNTED denna kväll är svår att säga. Kanske är det att de går på innan ENTOMBED och får hålla setet kort och koncist runt 50 minuter som spelar in. Kanske har experimentlustan från ”Unseen” smittat av sig på bandet även live. Hur det än är med den saken råder det ingen tvekan om att bandet har otroligt kul på Göta Källares scen denna torsdag.

Och det har vi också.

När Bury Your Dead avslutar kvällen står det klart att THE HAUNTED fortfarande är en kraft att räkna med.


/Jonas Andersson


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »