Skriven av: Martin Bensch Läst: 1651 ggr. Kommenterad: 2 ggr.


Getaway Rock Festival 2011 - dag 2, part 2

I ett solindrĂ€nkt GĂ€vle spelas det metal sĂ„ det stĂ„r hĂ€rliga till under tre dagar pĂ„ Getaway Rock Festival. WeRocks utsĂ€nde rapporterar frĂ„n hela festivalen. 

VOMITORY

NĂ€r det vankas spelning av VĂ€rmlĂ€ndska VOMITORY dĂ„ vet man att det kommer bli tungt, och det kommer att gĂ„ undan av bara helvete. Detta Ă€r en av de spelningar jag sett fram emot mest pĂ„ festivalen och mina förvĂ€ntningar Ă€r högt stĂ€llda. Jag blir inte besviken nĂ€r bandet kommer ut och öppnar med Regorge In The Morgue frĂ„n senaste plattan "Opus Mortis VIII". JĂ€drar vilken tyngd - och dĂ„ pratar jag inte bara om lĂ„ten, utan om soundet. Det Ă€r benknĂ€ckarbrutalt! Jag blir helt bananas av att se trummisen Tobben Gustafsson gĂ„ loss med sĂ„n speed och ackuratess som han gör. Blastpartierna hĂ„ller absolut högsta klass, och han driver verkligen bandet skoningslöst. Basisten/sĂ„ngaren Erik Rundqvist har en av de bĂ€sta piporna i branschen nĂ€r det kommer till att growla folk tillbaka till grottstadiet och hans basljud Ă€r förödande tungt. Ska jag hitta nĂ„got att klaga lite pĂ„ Ă€r det att gitarrerna Ă€r för svaga inledningsvis. Det Ă€r absolut inte sĂ„ att Urban Gustafsson och Peter Östlund inte kan spela, tvĂ€rtom, och dĂ€rför Ă€r det synd att de inte hörs lika kraftfullt som det övriga. Jag Ă€r ocksĂ„ helt sĂ„ld pĂ„ mellansnacket som levereras pĂ„ klockren vĂ€rmlĂ€ndska - det blir en fin kontrast till bandets musik. VOMITORY visar i lĂ„tar som The Dead Awaken, Terrorize Brutalize Sodomize, Shrouded In Darkness och Chaos Fury som annonseras som en riktigt kramgo lĂ„t att de Ă€r bland de bĂ€sta i landet pĂ„ att leverera kvalitativ dödsmetall. Jag lĂ€mnar spelningen helt jĂ€kla lycklig. 


SOREPTION

Det blir verkligen inte sĂ€mre av att efterföljande band Ă€r tekniskt briljanta SOREPTION. Mina förvĂ€ntningar pĂ„ denna spelning var sannerligen inte lĂ€gre jĂ€mfört med VOMITORYs. Detta gĂ€ng kan verkligen traktera sina instrument som högskoleutbildade musiker. Tony Westermark bakom trummorna svarar för den absolut vĂ€rsta kaggeslakten hittills pĂ„ festivalen - det smattras skoningslöst med sĂ„dan teknisk briljans att jag bara stĂ„r och njuter i fulla drag. I min recension av bandets "Deterioration Of Minds" skrev jag att trots att bandet kör med endast en gitarrist sĂ„ lĂ€t det förvĂ„nansvĂ€rt matigt. Jag fĂ„r förklaringen i att basisten Rikard Persson lirar pĂ„ en sexstrĂ€ngad bas. Gosse vilken low end  han ger till bandet tillsammans med gitarristen Anton Svedin. SĂ„ngen brölas fram med ursinnig kraft av Fredrik Söderberg som har en imponerande scennĂ€rvaro. Jag blir sĂ„ till mig av bandets konsert att jag helt glömmer att anteckna vilka lĂ„tar de kör, men jag kommer ihĂ„g att de körde i alla fall Supressing The Mute och The Hypocrite, Undying. Liveversionerna av dessa Ă€r sannerligen en njutning att höra. Jag hoppas verkligen att SOREPTION nĂ„r stora framgĂ„ngar, för det Ă€r de verkligen vĂ€rda. Lysande!

 

Text och bild: Martin Bensch


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: BiblioteKarin | Datum: 2011-07-08 18:54:48

Ännu mer "dregelvarning" pĂ„ din rapportering för alla matallskallar :) Men varför pratar vĂ€rmlĂ€ndska VOMITORY jĂ€mtlĂ€ndska???
Namn: Martin Bensch | Datum: 2011-07-08 19:18:51

Haha - bra sett! Jag kan bara skylla det pÄ det delirium jag var i efter konserterna, men nu Àr det Àndrat :-)

Till startsida »