Skriven av: Alexander Bergdahl Lst: 2338 ggr. Kommenterad: 1 ggr.


ACCEPT, Trädgår'n i Göteborg 15/2 2011


Jag har sagt farväl till ACCEPT två gånger, först på deras avskedsturné 1996 och sedan 2005 när de gjorde en handfull återföreningsspelningar. När så nyheten att de skulle starta upp igen nådde mig för något år sedan började det onekligen pirra i tårna igen. Att Udo Dirkschneider inte skulle vara med förstod jag bums, men då jag inte heller är någon Udo-buff utan håller konstellationen Wolf Hoffmann-Peter Baltes som ACCEPTs stadiga grund så spelade detta ingen som helst roll för min del. På Trädgår´n i Göteborg igår kväll fick jag bekräftat att de fortfarande levererade det jag hoppades på – knappa 110 minuter av underbar tysk aggressiv hårdrock. Sångaren Mark Tornillo har tagit en naturlig plats i bandet och även andragitarristen Hermann Frank verkade riktigt bekväm i bandet nu, till skillnad från 2005 då han kändes väldigt malplacerad på scenen.

ACCEPT bjöd på en konsert för alla olika sorters fans – de nytillkomna fick höra fem nya låtar, de nostalgiska fick höra en hel uppsjö klassiker och obskyritetjägare som jag fick dessutom några rejält ovanliga örhängen. Jag anser det till yttermera visso ligga till bandets fördel att kvällens andra extranummer under några sekunder fick mig att fundera på om det var någon äldre låt jag glömt bort innan jag raskt kastades in i 2010 och förstod att Pandemic från senaste skivan avverkades. Tidlös hårdrock tror jag bestämt det kallas, och ACCEPT 2011 är ett nästintill fantastiskt bra band. De låter väldigt bra och de har fruktansvärt roligt på scenen tillsammans vilket är väldigt tydligt hela tiden. Återigen, samspelet och minspelet mellan Hoffmann och Baltes påminner mig flera gånger under spelningen om exakt varför jag älskar detta bandet så mycket.

Det enda smolket i bägaren denna kväll var att herrarna (eller damerna?) bandbokare envisats med att peta in inte bara ett utan TVÅ förband. Jag är av ren princip helt emot förband, när jag betalar för att se ett band tycker jag inte alls om att plötsligt behöva stå och lyssna på något jag inte är intresserad av. Alltför mycket tid har gått åt under mina år som konsertbesökare till  att vänta ut ett ofta lokalt band medan jag väntat på det jag betalt för, och att då en tisdagkväll dessutom lägga två förband vilket självfallet senarelade ACCEPTs entré tyckte jag var oerhört respektlöst mot ACCEPTs publik. Jag såg förvisso själv till att vara på plats ganska exakt när andra bandet gick av så jag slapp eländet, folk hade dock fyllnat till rätt rejält då och flera öl kastades mot scenen under ACCEPTs spelning vilket jag är övertygad om hade kunnat undvikas om folk inte behövt stilla sina uttråkade sinnen med alkohol medan STEELWING eller GRAND MAGUS spelade.

Be that as it may and I doubt that it was, jag var lycklig som ett barnkalas med prinsesstårta under hela spelningen och när ACCEPT rev av Love child, Breaker, Midnight mover och Aiming high så visste mitt luftgitarrspelande inga gränser. Min stora önskedröm att en gång få uppleva Losers and winners live gick också i uppfyllelse igår, vilket puttade upp Losing more than you´ve ever had överst på önskelistan.
Jag hade tagit farväl av ACCEPT två gånger. Efter gårdagens spelning säger jag istället Välkomna tillbaka. När FAN som helst!

 

 

Setlist:
Teutonic terror
Bucket full of hate
Starlight
Love child
Breaker
New world comin'
Restless and wild
Son of a bitch
Midnight mover
Metal heart
Neon nights
Bulletproof
Losers and winners
The abyss
Aiming high
Princess of the dawn
Up to the limit
Burning
Fast as a shark
Pandemic
Balls to the wall

/Alex Bergdahl


Läs också:
Recension av "Blood Of The Nations" (2010)
Recensionen från ACCEPTs spelning på Debaser 2010


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Mats | Datum: 2011-02-23 05:45:31

Bra rec.men få med ändå mera omkringfaktorer som kvalitet på ljud mm.Tyckte spelningen var grym . M.

Till startsida »