Skriven av: Werock Lst: 2446 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


WeRocks årsbästalista 2010

Sammanställningen av skribenternas respektive årsbästalistor är klar och resulterar i nedanstående gemensamma lista med länkar till våra recensioner. Kanske är inte "Lawless Darkness" en helt oväntad vinnare? Men det var inte långt till tvåan "Snakes Of The Divine". Längre ner på sidan kan du också läsa kommentarer till listan från några olika aktörer inom scenen. Välkommen att också du ha åsikter om listan i kommentarsfältet!

Här hittar du WeRocksamlingen med 7 timmar av årets absolut bästa musik på Spotify!

1. "Lawless Darkness" - WATAIN


Recension på WeRock


2. "Snakes Of The Divine" - HIGH ON FIRE


 

3. "A Final Storm" – KHOMARecension på WeRock


4. "Kvelertak" - KVELERTAK


Dubbelrecension på WeRock


5. "Hammer Of The North" - GRAND MAGUS


Recension på WeRock


6. "Heirs To Thievery" - MISERY INDEX


Recension på WeRock


7. "Reptilian" – KEEP OF KALESSIN


Recension på WeRock


8. "Polarity" – DECREPIT BIRTH


Recension på WeRock


9. "Path Of Fire" - AEON


Recension på WeRock


10. "Opus Eponymous" - GHOST


Recension på WeRock


I samband med att Werockskribenternas aggregerade Årsbästalista för 2010 blev klar passade vi på att be om lite kommentarer från musiker och andra i "svängen". Vi ställde följande enkla frågor:

1) Är det en värdig vinnare?
2) Är det något som överraskar dig på listan?
3) Saknar du någon skiva?

Svaren vi fick var dessa:

David Johansson, KONGH

1) Ja, det tycker jag allt. WATAIN brukar stå för kvalitet och senaste skivan var inget undantag. Personligen skulle jag nog sätta GHOST överst på min lista. Deras skiva är kanon, och mycket imponerande som debut.

2) Jag har bara hört tre av skivorna så det har jag ingen åsikt om.

3) Nej, inte direkt. Det har inte släppts så mycket som jag varit intresserad av så förra året gick nästan helt och hållet i bakåtsträvandets tecken. 2011 tror jag det blir bättre dock, brukar vara lite vartannat år.


Alex Impaler, TRIDENT

1) Ja absolut. Det är en av de bästa black metal-plattorna som någonsin gjorts, så helt klart en värdig vinnare av topplistan 2010.

2) Nej egentligen inte. Smaken är olika, min lista hade dock sett annorlunda ut.

3) Jag saknar ROTTING CHRISTs "Aealo". En grym platta som absolut ska vara med på en topplista över 2010 enligt mig. Och givetvis saknar jag TRIDENTs "World Destruction". Och, för satan!! Jag glömde den viktigaste skivan 2010: IRON MAIDENs "The Final Frontier" saknar jag såklart på listan. Den borde ju ha vunnit enligt mig!


Nima Dervish, skribent för Close-Up Magazine

1) Absolut.

2) Jag trodde att GHOSTs skiva skulle komma högre, med tanke på hajpen kring dem.

3) FEAR FACTORY och NEVERMOREs senaste.Patrik Carlsson, ANACHRONAEON och EYECULT

1) WATAINs "Lawless Darkness" är bra, även om jag själv satt DECRIPT BIRTH ännu högre upp på listan.

2) Jag konstaterar att det inte är några överraskningar egentligen.

3) NEVERMOREs "The Obsidian Conspiracy" borde ha funnits med i 10-i-topp anser jag, och så även SETHERIALs "Ekpyrosis". Självklart vore det kul att ha sett ANACHRONAEONs "The Futile Quest for Immortality" någonstans också.
Personligen lever jag fortfarande aktivt på många releaser från 2009 som KATATONIAs "Night is the new day" och BELPHEGORs "Hexenwahn" för att nämna några.


Thomas Häärkönen, Indie Recordings

1) WATAIN er gode. "Lawless Darkness" er en klassiker!

2) Eneste overraskelsen er at GHOST ikke er høyere på listen. De er en av de største positive overraskelsene i 2010.

3) Tja. 2010 ga oss flotte plater som NACHTMYSTIUM – "Addicts: Black Meddle II", KYLESA – "Spiral Shadow", ENSLAVED - "Axioma Ethica Odini", IHSAHN – "After", AGALOCH – "Marrow Of The Spirit" og mange flere…


Demonia, hårdrocksbloggare

1) Absolut, nummer 1 på min lista också!

2) Det mesta, inte riktigt de skivor jag hade valt som topp tio!

3) Saknar många tex. IRON MAIDEN "The Final Frontier", BURZUM "Belus" och ROTTING CHRIST "Aealo" för att nämna några.Peter Uvén, APRIL DIVINE/The Trip Records

1) Har inte hört hela plattan tyvärr men med tanke på att de i princip fick lägga om golvet på ett ställe de lirade på efter deras show gör dem fan till en värdig vinnare. Blod och annat kul hade runnit in under plankorna...respekt!

2) Ja, att inte TAKIDA är med hahaha!! Nä, men skämt å sido, tycker det är en positiv överraskning att Khoma kom så pass högt, de hade varit värdiga vinnare i min bok. Det finns fan hopp om den svenska musiksmaken trots allt!

3) Ja, DAUGHTERS OF MARAs "I am destroyer". Det är inte konstigt att de ej är med eftersom de blev låsta av skivbolaget och splittrades. Plattan kommer mest troligt inte nånsin se dagens ljus på riktigt. Däremot finns den att ladda ner här och var digitalt. Stenhårt! Finns riff man hade kunnat döda för på den plattan. Den är nog på min topp 10 bästa plattor nånsin.


Fredrik Andersson, CHINE

1) Som helhet tycker jag att listan ser bra ut. Dock är det en del plattor jag inte lyssnat på direkt.

2) Det överraskar mig att inte SOILWORKs "The Panic Broadcast" är med.

3) Personligen hade jag haft med DILLINGER ESCAPE PLANs - "Option Paralysis".Ole Alexander Myrholt, ENSLAVEMENT OF BEAUTY, HELLHAVEN, THOSE LEFT BEHIND

1) WATAIN sparker røv så den er grei.

2) Burde kanskje bli overrasket over at jeg ikke har hørt halvparten av bandene på lista. Men det skyldes vel at jeg ikke følger med om dagen :-)

3) Jeg savner AUDREY HORNE. Beste norske på maaaaange år...Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »