Skriven av: Footstomp Lst: 2491 ggr. Kommenterad: 2 ggr.


W.A.S.P. – ”The Crimson Idol Tour”
Eventhuset – Östersund, 2007-11-17

Östersund fick storbesök av det legendariska bandet W.A.S.P. som var på sin officiella världsturné för albumet som släpptes för 15 år sedan, ”The Crimson Idol”. En sådan tillställning kunde man ju bara inte missa.

WASP Östersund
Foto: Erik Sundberg

Trots att W.A.S.P. nyligen släppt albumet ”Dominator” så valde bandet att fira 15års jubileum för klassiska ”The Crimson Idol” istället. Det är första gången vi fått höra konceptalbumet i sin helhet live vilket naturligt vis känns väldigt speciellt. ”The Crimson Idol” är en historia om unge Jonathans väg från att vara ingen till att bli en stor rockstjärna, men det finns mörka baksidor vilket leder till ett dramatiskt slut. Det påbörjades även inspelningarna till en film när albumet släpptes ’92 men projektet lades ned. Under konsertens gång visades klipp från den filmen i synk med låtarna vilket bidrog till säregen stämningsfull atmosfär. Det var ett fullsatt Eventhuset (ex- Saga) som fick se och höra Blackie & C:o framföra albumet näst intill fläckfritt i ett svep helt utan mellansnack. Jag blev förbluffat hur genuint det kändes utan kött, blod, motorcykelstyre och annan klassisk scen rekvisita. Bortsett från en hel del fylltrattar så var dessutom publiken helt med på noterna, det blev helt enkelt omöjligt att inte sjunga med och höja nävarna så högt upp i luften som möjligt. Blackie Lawless börjar som många andra rock legender komma till åren men bortsett från rynkorna så fanns det inte mycket att anmärka på. Både sång och gitarr lät riktigt bra. Jag har fått höra rykten i efterhand om att Blackie kör med pålagd förinspelad sång och gitarr, i vilken grad är dock oklart. Personligen hade nog fått i mig en eller två öl för mycket för att uppmärksamma detta men det var inget jag märkte av och tills annat är bevisat inte heller något jag vill tro på.

WASP Östersund
Foto: Erik Sundberg

Även fast hela ”The Crimson Idol” var en riktig höjdare och stämningen var på topp så lyfte taket när de drog igång ”LOVE Machine” som första extranummer följt av ”Wild Child”. Bandet hade under hela första setet hållit sig ganska lugna och satt musiken och storyn i första rummet men nu släppte dom all överbliven energi lös, publiken likaså. Vi fick därefter höra ”Take Me Up” från nya albumet och kvällens avslutande låt ”Blind in Texas”. Tyvärr tyckte jag att det var lite snålt tilltaget. Jag tror att de flesta besökarna inte sagt nej till varken ”I Wanna Be Somebody ” eller ”Animal (Fuck Like a Beast)”. Men man kan ju inte få allt. Bäst under kvällen var ”Chainsaw Charlie (Murders in the New Morgue)”, ”The Gypsy Meets the Boy” och ”Blind in Texas”. Denna spelning överträffade faktiskt alla mina förväntningar.

Setlist:
Hela albumet ”The Crimson Idol” + LOVE Machine, Wild Child, Take Me Up och Blind in Texas

WASP Östersund
Foto: Erik Sundberg

Rock On!

Erik Sundberg
2007-11-22


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: nabru | Datum: 2007-11-23 06:22:11

Låter som en bra kväll!!!
Med tanke på det aggresiva fotoförbudet var gömde du kameran?
Bra recension förövrigt!!!
Namn: Jocke Bäckman | Datum: 2007-11-23 13:54:37

Bra bra recention. Håller med till punkt och pricka :-)

Till startsida »