Skriven av: Werock Läst: 2130 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Sommarens soundtrack - dag 3

Att köra bil kan vara en rofylld upplevelse nÀr som helst pÄ Äret, men just sommaren bjuder verkligen pÄ mÄnga sköna alternativ. Sittandes i en cabriolet och sakta höra dÀcken knastra över en grusvÀg. UmgÄs med vÀnner i en solbakad bil och rulla genom centrum med rutorna öppna. I ensam kontemplation dÄ motorvÀgens mil försvinner in i den ljusa sommarnatten.

För att göra detta pÄ bÀsta möjliga sÀtt krÀvs naturligtvis musik.
Bra sÄdan.

HÀr fÄr du WeRock-skribenternas favoritmusik och vad vi förknippar bilkörning pÄ sommaren med!

Robert:

MACHINE HEAD "The Blackening" MACHINE HEAD "The Blackening"

MÄnga Àr de sommarnÀtter som jag spenderat bakom ratten, bÄde i sÀllskap med andra pÄ vÀg nÄgonstans (jodÄ, sÄ blir det om man har rötterna i Norrland...) och ensam med enda syfte att fördriva tid och lÄta tankarna flyta. Helst kör jag nog sjÀlv, och dÄ vill jag har musik som Àr bÄde komplex och enkel pÄ samma gÄng som sÀllskap. MACHINE HEADs mÀsterverk "The Blackening" uppfyller med rÄge den beskrivningen, och eftersom det Àr en av de bÀsta skivor som gjorts pÄ de senaste 10 Ären sÄ kan man köra den flera varv i strÀck utan att tröttna. Ett bra val, tycker jag sjÀlv.

Alternativ: Ja... skulle vara GUNS'N'ROSES "Appetite For Destruction" dÄ, men den tar jag i sÄ fall en vanlig sommardag, gÀrna med rÀtt sÀllskap i bilen. Bra stÀmning garanteras!

 Jonte:

METALLICA "Master Of Puppets" METALLICA "Master Of Puppets"

BÀst av allt Àr sjÀlvklart att köra bil ensam pÄ sommarnatten, gÀrna pÄ en landsvÀg pÄ nÄgon av Sveriges slÀtter. LÄt dÄ METALLICA ledsaga resan via "Master Of Puppets" pÄ farligt hög volym. NÀr Orion sedan startar kommer du aldrig - och jag menar verkligen aldrig! - vilja sluta köra.

Alternativ: Är det istĂ€llet dag, och ni Ă€r fler personer i bilen, sĂ„ Ă€r det sjĂ€lvklart att CREEDENCE ska guida turen. Ett sĂ€kert kort, uppskattat av alla, som alltid leder till att hastigheten omedvetet höjs.

Martin:

VAN HALEN "1984" VAN HALEN "1984"

Jag har faktiskt inte körkort, men denna kategori blir ÀndÄ ganska lÀtt att komma pÄ ett vettigt alternativ till. Eller vettigt vete katten om VAN HALEN Àr, men orÀkneliga Àr de gÄnger dÄ jag och broder Anders har suttit och bara lett frÄn öra till öra i olika bilar till tonerna av Jump frÄn "1984". Jag ger blanka djÀvulen i att VAN HALEN som band har dekat ner sig Ä det grövsta, och att syntarna överutnyttjas till tÄrarnas grÀns i nÀmnda lÄt - som bilÄkarlÄt Àr den oövertrÀffad i min bok. Vilket för övrigt kan sÀgas gÀlla stora delar av plattan: Panama, Hot For Teacher och House Of Pain Àr Àven de riktiga glÀdjespridare.

Alternativ: "5150" av VAN HALEN - pÄ riktigt en riktig höjdaruppföljare till "1984". Enough said...

Fredrik:

BACHMAN TURNER OVERDRIVE "Not Fragile" BACHMAN TURNER OVERDRIVE "Not Fragile"

HĂ€r Ă€r det sĂ„ nĂ€ra dött lopp man kan komma. VOLBEATs ”Rock the Rebel / Metal the Devil” frĂ„n 2007, med spĂ„r som Radio Girl och The Garden’s Tale, hade onekligen gjort sig utmĂ€rkt i en nercabbad bil pĂ„ motorvĂ€gen, pĂ„ vĂ€g mot en solnedgĂ„ng nĂ„gonstans Ă€nnu ej bestĂ€mt. Trots att albumet i det nĂ€rmaste Ă€r perfekt för Ă€ndamĂ„let (möjligen med reservation för att högerfoten kunde bli aningen för tung) fĂ„r det Ă€ndĂ„ se sig slaget – av en skiva som i skrivande stund har 36 Ă„r pĂ„ nacken! Jag pratar sĂ„ klart om BACHMAN TURNER OVERDRIVEs ”Not Fragile”, vars A-sida pĂ„ vinylen Ă€r en av rockhistoriens starkaste skivsidor nĂ„gonsin. Eller vad sĂ€gs om spĂ„ren Not Fragile, Rock Is My Life And This Is My Song, You Ain’t Seen Nothing Yet – och sĂ„ den perfekta cruisinglĂ„ten alla kategorier: Roll On Down The Highway
?

Alternativ: Tja, nÀmnda danska kombo och skiva, dÄ.

Janne:

MOTÖRHEAD - "No Remorse" MOTÖRHEAD "No Remorse"

Att Ă„ka bil tillsammans med Motörhead Ă€r helt underbart, plattan "No Remorse" Ă€r riktig klassiker i min bil och har en given plats i mitt handskfack, innehĂ„ller det mesta och bĂ€sta av dessa herrar och nĂ€r vĂ€l ens favvo-spĂ„r med lĂ„ten Overkill börjar njuter jag i fullaste drag och risken Ă€r stor att det gĂ„r fort mellan A och B. MOTÖRHEAD skall spisas högt.

 

HĂ€r hittar du
Del 2 av Sommarens soundtrack och
Del 4 av Sommarens soundtrack


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »