Skriven av: Tomasz Swiesciak Läst: 2461 ggr. Kommenterad: 4 ggr.


The Black Crusade - Machine Head, Trivium & Arch Enemy
The Big Top, Luna Park 2 november 2007, Sydney

Det är andra och avslutande showen denna metalensemble om tre drar av i Sydney ikväll. Däremot är det mitt första möte med australiensiska hårdrockare och rykten om att de är mer inbitna fans och galnare än övriga nationaliteter är allt annan än en överdrift.

Det är en hård afton jag får bevittna och när ARCH ENEMY intar scenen med dödssmockan Revolution Begins sätts standarden omedelbart. Det ska påpekas att bandet presenterar kvällens bästa ljud. Det märks inte minst under Ravenous då Angela Gossows abyssala growl penetrerar min ryggmärg och får mig att skälva samtidigt som de fagra gitarrharmonierna får mitt hjärta att blöda en aning.

Felaktiga rykten om att TRIVIUM var för bakfulla för att spela dementerades direkt när denna unga amerikanska kvartett intog scenen efter ett makalöst orkestralt intro. Därefter bar det iväg i en ända bergochdalbana. Denna afton tillhörde inte bandet och sångaren Matt Heafy såg mest plågad ut när han försökte sig på sina sånguppgifter.
Samtidigt ställs jag väldigt fundersam till varför han inte sjöng alls på de låtar som spelades från bandets första skivor. Detta sköttes helt av gitarristen medan Heafy själv bara sjöng låtarna från senaste alstret ”The Crusade”. Avslutande Rain och Pull Harder On The Strings Of Your Martyr ger dock bandet godkänt. Däremot lämnas jag lika ambivalent som alltid gällande TRIVIUM.

Machine Head är lika arga och rutinerade som när jag såg dem under Metaltown i somras. Inledande Clenching The Fists Of Dissent och Imperium visar att ilskan fortfarande inte lagt sig. Korståget mot förintelse fortsätter spelningen igenom och under Old tappar jag hakan när jag får bevittna något som måste vara världens största circle pit. Hela publikhavet skapar en gigantisk mänsklig tornado som skulle få vilken naturkatastrof som helst att se ut som en fjantig bris. Vidare erbjuder Halo lika minutiöst precisa solon som på skiva samtidigt som A Farewell To Arms debuterar felfritt live. Davidian och Aesthetics Of Hate avslutar detta, i mitt tycke, för korta framförande av världens idag största thrashakt.

Tomasz Swiesciak
2007-11-04


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Metallbibliotekarien | Datum: 2007-11-13 10:08:31

Var det "bara" 3 band där nere Tomzcek? Ser nog mest fram emot Arch Enemy just nu och önskar att det redan var den 10 december *skratt*
Namn: Tomczek | Datum: 2007-11-13 23:49:53

Japp, bara "3" band, haha. Mer an nog denna kvall
Namn: Metallbibliotekarien | Datum: 2007-11-14 09:48:57

OK - Köpenhamsgiget har 5 band (lite väl matigt faktiskt *skratt*)
Namn: Viktor | Datum: 2007-11-29 20:52:36

Matt sjunger väl inte growlpartierna på grund
av att hans röst inte pallar det har jag för
mig?

Till startsida »