Skriven av: Werock Läst: 8658 ggr. Kommenterad: 1 ggr.


Ronnie James Dio 1942-2010

En av hĂ„rdrockens bĂ€sta röster har tystnat för evigt. Kampen mot cancern slutade pĂ„ sĂ€msta tĂ€nkbara sĂ€tt. Tomheten som Ronnie James Dio lĂ€mnar efter sig Ă€r enorm – men musiken som han var delaktig i finns kvar som ett mĂ€ktigt monument över mannen som med sin otroliga röst, sin omvittnade vĂ€nlighet och sin enorma scenpersonlighet blev en av hĂ„rdrockens största frontmĂ€n.

Vila i frid Ronnie!

Första skivan jag hörde med Ronnie pĂ„ var ”Holy Diver” denna fullkomligt magiska platta som inte innehĂ„ller ett enda svagt spĂ„r. Ronnies röst var med sin kraftfullhet en totalt omdanande upplevelse att höra. Vilken kĂ€nsla och kraft! Naturligtvis kollade jag upp vilka andra skivor han medverkade pĂ„ – och fick pĂ„ köpet upplevelser med skivor som ”Rising”, ”Mob Rules” och ”Heaven & Hell”. Att fĂ„ se Ronnie upptrĂ€da med just HEAVEN & HELL pĂ„ Sweden Rock Festival 2007 hör fortfarande till en av de mĂ€ktigaste konsertupplevelserna jag har upplevt.

Tack för allt Ronnie!

/ Martin Bensch

__________________

En av mina största idoler har gÄtt ur tiden - Ronnie James Dio har gÄtt bort. Den första gÄngen jag hörde honom - i RAINBOW hemma hos min morbror - var jag för liten för att förstÄ vem mannen bakom rösten var, men det ÄtgÀrdades nÀr min kÀra mor gav mig min första DIO-platta nÄgot Är senare. Sen dess har han funnits i mitt liv. Nu finns han inte mer, men alla fantastiska skivor som han lÀmnar efter sig kommer att bÀra hans minne vidare.

Den nĂ€rmsta tiden kommer att dedikeras till 100% Ronnie i högtalarna. Åren i RAINBOW, solokarriĂ€ren, BLACK SABBATH - alla kommer att fĂ„ sin stund i solen. Mest kommer jag att minnas honom via hans frĂ€msta stund; skivan "The Last In Line" har alltid varit den skiva jag uppskattat mest.

Ronnies bortgÄng har tagit mig hÄrdare Àn vad jag hade trott att det skulle göra, men med hjÀlp av den skatt han lÀmnar efter sig sÄ kan vi alla gÄ vidare.

WE ROCK!

/ Robert Gustafsson

_______________________

För nÀstan exakt 10 Är sedan var jag i Linköpings ishall för att bevittna ALICE COOPER. Förbandet var dock det som gjorde störst inverkan pÄ mig. Det var Ronnie James Dio med manskap som gav mig en upplevelse jag aldrig kommer glömma. SÄ liten, men med en röst större Àn alla. Sedan dess har han alltid funnits dÀr - framförallt genom skivan "Holy Diver" med egna gruppen DIO - som en trygghet. Nu finns han inte lÀngre med oss, men genom den musik han skÀnkt oss kommer han sannerligen leva för evigt.

"Stand Up And Shout"!

/ Jonas Andersson

_______________________

Ronnie James Dio, den lilla mannen med rockhistoriens absolut största röst har lĂ€mnat oss. Mitt första möte med Ronnie var i samband med att jag fick höra RAINBOW och skivan ”Long Live Rock ’n’ Roll”. Jag blev helt begeistrad över hans stora och breda röstresurser, hans sĂ€tt att förmedla sitt budskap var helt nytt för mig och sedan dess har han följt med mig i alla tĂ€nkbara konstellationer sĂ„ som DIO, BLACK SABBATH och ELF. Det kommer att bli tomt utan Ronnie men allt han har skapat finns kvar.

"Long Live Rock ’n’ Roll"!

/ Janne Sandstén

_______________________

Jag hoppades och trodde in i det sista att Dio skulle besegra sin sjukdom, nu kĂ€nns det bara tomt. NĂ€r han för tvĂ„ Ă„r sedan turnerade med sitt eget band fick jag Ă€ntligen chansen att höra och se honom live och det var en magisk och oförglömlig upplevelse. Förra Ă„ret hade jag dessutom den stora förmĂ„nen att fĂ„ se honom fronta BLACK SABBATH. Han var dĂ„ 66 Ă„r gammal, men hans röst var fortfarande helt fantastisk och han bar upp hela bandet pĂ„ sina axlar. Jag höjer mina horn för Ronnie James Dio – en av hĂ„rdrockens allra största giganter.

/ Mats Manhammar

_______________________

Dio pÄ Werock:
* DVD-tips: DIO – ”Holy Diver Live”
* Heaven & Hell pÄ Sweden Rock 2009
* Heaven & Hell pÄ Sweden Rock 2007Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Sigurd | Datum: 2010-05-18 21:59:14

SÄ enkel men texter med flera lager. En hel mÀnniska som fascinerade. Och sÄ denna makalösa röst till de fantastiska lÄtarna. Dio var ingen tungviktare, men lÀmnar ett tomrum som Àr gigantiskt.

Till startsida »