Skriven av: Robert Gustafsson Läst: 2880 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Intervju med Alex Impaler, TRIDENT

Treudden, ett gammalt vapen som verkar ha en del symbolik inbyggt, symbolik som tilltalar metalband med en mörkare anstrykning. Norska SATYRICON har en lÄt som heter Sign Of The Trident vars textstrofer prydde trumsetet pÄ senaste turnén, och som de sjÀlva sÀger Àr en lÄt som fÄr dem att fokusera pÄ bandets syfte.

NÀr det dÄ dyker upp ett svensk band med namnet TRIDENT, smockfullt med profiler frÄn extrem metal-scenen, dÄ kan man ju inte bli annat Àn nyfiken - och Àr dessutom debutskivan en uppvisning i svÀrtad dödsmetall med vibbar frÄn gamla hjÀltar som MORBID ANGEL sÄ blir ju intresset Àn större.

AlltsĂ„ – dags för pratstund med Alex Impaler!

Hej TRIDENT, ni har just slÀppt rykande fÀrska debuten "World Destruction"... men vilka Àr ni? Vad Àr tanken med TRIDENT?

Tanken med TRIDENT Àr att bilda ett nytt frÀscht och jÀvligt bra döds/black metal-band som ska erövra scenen.. Bandet bildades av mig (Alex, NECROPHOBIC) och Johan Norman (SOUL REAPER, DISSECTION) nere i Götet för ca tre Är sedan. Han hade en idé om att dra igÄng nÄgot nytt och jag vet vad snubben Àr kapabel till sÄ jag var inte sen pÄ att haka pÄ tÄget..

Sedan kontaktade vi Tobias SidegÄrd (NECROPHOBIC) för att fronta hela paketet och han gillade "Morbid Angel"-vibbarna och tackade genast ja! För att tackla de mellan varven sjuka trummorna ringde vi upp Jonas Blom (GRIEF OF EMERALD) och han tog anstÀllning i TRIDENT-fortet tÀmligen omgÄende. Vi hade ocksÄ Mike Hellmaker pÄ leadguitar men av personliga skÀl var vi tvungna att plocka bort honom och som ersÀttare hittade vi (om möjligt Ànnu bÀttre) Ewo Solvelius. DÀr har du vÄran lineup som den Àr idag..

Tung uppstÀllning. Namnet dÄ, TRIDENT, det kÀnns som ett namn som borde ha varit upptaget. Hur kom ni pÄ det, vad symboliserar namnet för er - och behövde ni spÀnna musklerna mot nÄgot annat band för att fÄ rÀttigheterna?

Hmm
 alltsĂ„, bĂ„de ja och nej. Det finns ett och annat trött litet jĂ€vla band nĂ„gonstans som tycker att dom heter TRIDENT men det Ă€r, vad jag vet (efter mĂ„nga timmars forskning pĂ„ nĂ€tet), bara demoband och ett band frĂ„n Argentina som har slĂ€ppt plattor - men de sjunger ju Ă€ndĂ„ pĂ„ spanska om kĂ€rlek och skit sĂ„ de kan dra Ă„t helvete och vi kommer visa dem vilka de rĂ€tta TRIDENT Ă€r! Det Ă€r det svenska TRIDENT och inget annat!

Okej. Tillbaka till bandet dÄ, om jag förstÄr det rÀtt sÄ Àr ni bosatta lite varstans i landet, samtidigt som ni har flera andra jÀrn i elden musikaliskt. Hur fÄr man dÄ ihop ett band som TRIDENT?

Ja det finns lite andra band med i bilden bla NECROPHOBIC. Men grejen Àr den att ska man vara helt Àrlig sÄ turnerar inte vi med NECROPHOBIC svinmycket direkt sÄ det kommer finnas tid för TRIDENT. Tanken med TRIDENT Àr att göra det till ett mycket aktivt band gÀllande festivaler, turnéer, skivslÀpp mm.

Aha, spÀnnande. Ska fansen alltsÄ rÀkna med fler plattor?

Fansen ska absolut rĂ€kna med fler skivslĂ€pp! Spela kommer vi göra sĂ„ mycket som vi fĂ„r möjlighet till. Det som Ă€r bokat Ă€n sĂ„ lĂ€nge Ă€r Dukkem Open Air 12 juni, Festung Open Air 23 maj och Eindhoven Metal Meeting 12 december. Men den listan kommer garanterat att fyllas pĂ„ efter hand. Det finns tankar pĂ„ en video ocksĂ„, men det vete fan nĂ€r den ska komma. Den kommer nog under Ă„ret


HÀrligt! Du, nya plattan "World Destruction"... Jag tycker att den Àr proppfull med sjuka och lite aviga riff som ÀndÄ Àr rakt pÄ, pÄ nÄgot konstigt sÀtt. Dessutom stÄr det att den skapats och spelats in under ett flertal tillfÀllen under 2008. Det dÀr vÀcker massor av intressanta frÄgor! Kan ni berÀtta lite om skapandet av plattan?

Ja, det har med att göra att vi bor pĂ„ olika hĂ„ll i Sverige, sĂ„ trummorna spelade vi in i Götet under ca en vecka, gitarrer och bas i Varberg under ca tvĂ„ veckor och sĂ„ngen sedan i Stockholm under ca en vecka. Det var ganska svĂ„rt att stapla upp allt sĂ„dĂ€r, men det blev ju ett helt normalt arbetsförlopp. GĂ„ in i studion och sĂ€tta bitarna nĂ€r vi vĂ€l var dĂ€r, och sĂ„ klart hade vi jĂ€vligt kul under tiden! NĂ„tt som ocksĂ„ var jĂ€vligt kul var att jobba ihop med Andy La Rouqe, den karl’n har erfarenhet! Ett fruktansvĂ€rt öra, och Ă€r jĂ€vligt trevlig och ödmjuk.

Jag förstÄr. Men, om "World Destruction" skapades under 2008 sÄ torde det vÀl ha varit ungefÀr samtidigt som NECROPHOBIC arbetade med "Death To All"? Hur hÄller man isÀr tvÄ sÄ pass explosiva skapandeprocesser som pÄgÄr mer eller mindre samtidigt?

Det var inte helt samtidigt. NECROPHOBIC spelade in ”Death to All” under januari och TRIDENT spelade in under vĂ„ren, sen sĂ„ hade jag och Tobbe kunnat rensa skallen och fokusera pĂ„ den nya inspelningen. Det Ă€r inte sĂ„ lika som man kan tro, NECROPHOBIC Ă€r mer oldschool rak döds och TRIDENT Ă€r mycket mer tekniskt sĂ„ det Ă€r helt olika varann ur den synvinkeln.

TextmÀssigt finns en del likheter, hur vÀljer man material till respektive grupp? AlltsÄ, vad gör att en viss text eller idé passar i TRIDENT istÀllet för nÄgot av era andra projekt?

Nja, textmÀssigt Àr det Tobbe och Batte som skriver i NECROPHOBIC och jag och Tobbe som skriver text i TRIDENT och det Àr helt olika approach pÄ det vi skriver om, Àven att det Àr samma teman och Àmnen. Det Àr inga konstigheter, och musikmÀssigt Àr det Batte som skriver i NECROPHOBIC och Johan i TRIDENT sÄ det Àr inga dimmor!

För min del tog det ett par lyssningar innan skivan satt, men det Àr ju som det Àr. Nu sitter den, och jag gillar framförallt Nemesis, Slaves To Anguish och inledande Jaws Of Satan. Det vore dock intressant att höra lite om era tankar runt varje spÄr, samt vilka som Àr era egna favoriter?

Ja, det Ă€r inte en helt lĂ€tt skiva kanske men det Ă€r bara bra! Svensk döds/black metal Ă€r inte för allas öron och sĂ„ ska det förbli! Jag vill inte peka ut nĂ„gon favorit sjĂ€lv, men om man kikar pĂ„ spĂ„ren sĂ„ kan man ju plita ner lite tankar


* The Trident - Lugnet före stormen
* Jaws Of Satan - KÀftsmÀll
* Nemesis - Back to the roots
* Black Velvet Wings - Krypande Satanisk
* Stockholm Bloodbath - Blodig historisk hÀndelse vi var tvugna att skriva om
* Luciferian Call - Klassisk blackmetal
* Blackened Souls - SjÀlvmord
* Slaves To Anguish - Pungspark
* World Destruction - Namnet pÄ lÄten talar sitt tydliga sprÄk
* Mephisto - Storchefen

Ouch, inga kĂ€rleksvisor direkt – men det var vĂ€l inte att vĂ€nta heller
 Vad hĂ€nder nu för TRIDENT? Finns det nĂ„gra spĂ€nnande, fĂ€rdiga planer som ni kan dela med er av?

Det som hÀnder nu Àr att vi ska spela sÄ mycket vi bara hinner och fÄr möjlighet till, för att dels promota oss sjÀlva (eftersom vi Àr ett nytt band) och promota skivan. Vi hÄller oxÄ pÄ att skriva material till nÀsta skiva! För att hÄlla koll pÄ alla nyheter Àr det bara att kika in pÄ www.TRIDENT666.com eller www.myspace.com/TRIDENTofficial. För att boka TRIDENT gÄr det strÄlande att skicka en förfrÄgan till TRIDENT@live.se

Det ser vi fram emot, onekligen Àr TRIDENT ett band vi kommer att fÄ höra och se mer av i framtiden, och för WeRock blir det spÀnnande att hÀnga med pÄ resan. Lycka till med vÀrldsförstörelsen, Alex!

Tack, Up the Trident! 666

Exakt, Up the Iro... eh, Trident! 666!

/Robert Gustafsson
2010-05-04

LÀs ocksÄ:
recensionen av albumet, "World Destruction".

Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »