Skriven av: Werock Läst: 2072 ggr. Kommenterad: 2 ggr.


SCAR SYMMETRY, Nya Star Hotel, Avesta 2010-04-10

Peter TÀgtgren Som en uppladdning inför turnén med HYPOCRISY (och givetvis HATE, BLACKGUARD och SWASHBUCKLE) körde SCAR SYMMETRY ett gig pÄ sin hemort Avesta. SmÄskaligt och enkelt pÄ den lilla scenen Star Hotel har att erbjuda. Som den kompis han Àr stÀllde Peter TÀgtgren upp och var ljudtekniker.

SjÀlv kom jag i god tid för att fÄ en bra plats och prata med genuina metalskallar. Jag fick ett givande samtal med nÄgra SCAR SYMMETRY-fans frÄn Fagersta, som lovordade den nya plattan och vokalistbytet. En vanlig uppfattning Àr att inbitna supportrar Àr konservativa, men det kom helt pÄ skam. Jag hÄller med dem, gamla uppsÀttningen var ruggigt bra, men den nya Àr snÀppet bÀttre.

Klockan hann bli mer Ă€n utlovad speldags, men vi hade tĂ„lamod. ”Den som vĂ€ntar pĂ„ nĂ„got rĂ„tt”, som det sĂ€gs. Bandmedlemmarna kom en efter en upp pĂ„ scenen, fnulade med nĂ„got, och gick tillbaka till hotelldelen. Jublet var dock stort nĂ€r de kom i samlad tropp. Det Ă€r en viss kĂ€nsla pĂ„ smĂ„ scener, dĂ€r handskakningar och fysisk nĂ€rhet ersĂ€tter spektakulĂ€r ljussĂ€ttning eller pyroteknik. Gruppen var riktigt taggad och njöt till fullo av att spela pĂ„ hemmaplan.

Henrik Ohlsson Jonas Kjellgren, Kenneth Seil

En glad orkester ger en glad publik och stÀmningen var pÄ topp. De spexade alldeles lagom mycket och nÄgra smÄ tekniska missöden tillÀts inte förstöra den tÀta atmosfÀren. Bandets medförda torkdukar och vattenglas kom vÀl till pass efter ett tag, men trots allt rödare ansikten minskades varken intensiteten eller energin.

Jonas Kjellgren, Lars Palmqvist, Per Nilsson Per Nilsson, Roberth Karlsson

SCAR SYMMETRY visade sin professionalitet och tekniska skicklighet, men utan att helt fördjupa sig i sina instrument, utan höll kontakt med publiken. Som brukligt Àr bjöds bÄde nya och gamla lÄtar, till stor glÀdje för folkhavet, som böljade och sjöng med. Ett extranummer bjöds och efter konserten kom bandet ut och minglade med pubgÀsterna.

Per Nilsson, Roberth Karlsson, Jonas Kjellgren Lars Palmqvist, Henrik Ohlsson

Text och foto: Calle "Vivo" Eklund
2010-04-24

SCAR SYMMETRY-bilderna pÄ Wikimedia Commons


Lämna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses stötande, innehćller personangrepp, reklam eller pć annat sätt inte följer vćra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Martin Bensch | Datum: 2010-04-25 17:43:24

Snyggt skrivet Calle - lÄter som om du hade en kul kvÀll :) Kommer du ihÄg vilka lÄtar de körde?
Namn: Vivo/Calle | Datum: 2010-05-18 17:09:41

Tack Martin! Ja, det var riktigt roligt. Jag har tyvÀrr inte nÄgon lÄtlista att erbjuda och mÄste erkÀnna att jag Àr dÄlig pÄ deras titlar, men de körde bÄde sÄnt jag kÀnner igen frÄn gamla plattor sÄvÀl som nya lÄtar.

Till startsida »