Skriven av: Martin Bensch Lst: 2079 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


WeRocks bästa albumomslag

I dessa digitala tider förlorar omslaget allt mer i betydelse för var dag som går. Som en sista bastion står hårdrocken kvar och kämpar för vikten av ett snyggt och passande omslag, där ett riktigt bra arbete innebär ett lockrop till våra mörka inre krafter och ger oss såväl habegär till skivan ifråga, som en långvarigare relation med densamma. Bläddrande i konvolut, tummande på gamla vinylfodral, diskussioner om vilket omslag som egentligen är snyggast hör alla till vår kärlek till musiken, och därför är det dags att hylla de bästa omslagen som sett dagens ljus.

Häng med i WeRocks kavalkad, där var och en av skribenterna listar sina 6 favoriter. Du får en ny lista varje dag den närmaste tiden, och vi lovar att det blir en berg- och dalbana av nostalgi, överraskningar och grymma bilder!

Martin

The Formation Of Damnation - TESTAMENT

6. ”The Formation Of Damnation” - TESTAMENT
Jag har alltid varit lite svag för omslag som är pampiga - så mycket pampigare än en änglahär svävande ovanför en brinnande stad blir det inte om du frågar mig. Värdigheten på omslaget matchas - tacksamt nog - av musik som markerade återkomsten för ett av thrashens verkliga hjältegäng.

Hrimthursum - NECROPHOBIC

5. ”Hrimthursum” - NECROPHOBIC
Grymt snyggt omslag på temat nu krossar vi kristendomen. Såklart inte särskilt originellt med en brinnande kyrka med demoniska ansikten svävande över templet, men utförandet är så fantastiskt väl utfört att jag ändå kapitulerar totalt.

Planetary Duality - THE FACELESS

4. ”Planetary Duality” - THE FACELESS
Det finns något både vackert och hotfullt kring omslaget till THE FACELESS ”Planetary Duality” - i förstone tyckte jag bara att omslaget bestod av en enda stor färgblaffa - men efterhand växte den stora detaljrikedomen i omslaget fram. Speciellt gillar jag de skrämmande ansiktena i kanterna av vad det nu är bilden depikterar.

Altars Of Madness - MORBID ANGEL

3. ”Altars Of Madness” - MORBID ANGEL
Märkligt nog är jag inte ett stort fan av MORBID ANGEL, trots att bandet har levererat något av den brutalaste dödsmetallen överhuvudtaget. Men omslaget till gruppens ”Altars Of Madness” är så vansinnigt snyggt att man inte kan göra annat än att dyrka det som en helveteshund.

Seventh Son Of  A Seventh Son - IRON MAIDEN

2. ”Seventh Son Of A Seventh Son” - IRON MAIDEN
MAIDENs kanske snyggaste omslag visar på kopplingen perfekt musik, perfekt omslag. Den stympade, men ändå kraftfulle Eddie som svävar över ett öde, istäckt landskap talade till mig redan som den 14-åring jag var när jag skaffade skivan - och gör det som ni säkert förstår även idag.

Left Hand Path - ENTOMBED

1. ”Left Hand Path” - ENTOMBED
Ja, vad säger man? Ett av dödsmetallens absolut snyggaste omslag som utstrålar mystik, fara och död på ett sätt som passar musiken på plattan fantastiskt väl. Trots att plattan har 20 år på nacken står både musiken och omslaget fortfarande för bland det mest effektfulla genren kan uppvisa.


Martin "Metallbibliotekarien" Bensch

Här hittar du alla publicerade skribentlistor.


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »