Skriven av: Robert Gustafsson Lst: 2299 ggr. Kommenterad: 1 ggr.


WeRocks bästa albumomslag

I dessa digitala tider förlorar omslaget allt mer i betydelse för var dag som går. Som en sista bastion står hårdrocken kvar och kämpar för vikten av ett snyggt och passande omslag, där ett riktigt bra arbete innebär ett lockrop till våra mörka inre krafter och ger oss såväl habegär till skivan ifråga, som en långvarigare relation med densamma. Bläddrande i konvolut, tummande på gamla vinylfodral, diskussioner om vilket omslag som egentligen är snyggast hör alla till vår kärlek till musiken, och därför är det dags att hylla de bästa omslagen som sett dagens ljus.

Häng med i Werocks kavalkad, där var och en av skribenterna listar sina 6 favoriter. Du får en ny lista varje dag den närmaste tiden, och vi lovar att det blir en berg- och dalbana av nostalgi, överraskningar och grymma bilder!

Robert

TRIBULATION The Horror      MERCYFUL FATE Don't Break The Oath

6. “The Horror” – TRIBULATION /"Don't Break The Oath" - MERCYFUL FATE
Det skiljer 25 år mellan dessa omslag, ändå är det två varianter på lite samma tema - ond snubbe tittar upp mot betraktaren. Snyggt är det i alla fall, i båda fallen, och därför får de dela 6:e-platsen!

BRING ME THE HORIZON Suicide Season

5. “Suicide Season”– BRING ME THE HORIZON
Så ljuv flicka, så mycket tarmar i händerna. Så snyggt band, så spöade på bilderna i konvolutet. Kontrasterna lockar, och jag vet nog egentligen inte varför jag tycker det är så snyggt. Det bara är så!

RAINBOW Long Live Rock & Roll

4. “Long Live Rock & Roll” – RAINBOW
Tja, vad ska man säga? Klassiskt, snyggt, innovativt (ja, när det kom alltså…). Gammal är äldst, och det här omslaget regerar.

METALLICA …and Justice For All

3. ”…and Justice For All” – METALLICA
Det finns folk som hävdar att andra skivor i METALLICAS katalog är snyggare. De har fel. Detta är den ultimata METALLICA-bilden, och med kopplingen till namnet och känslan som musiken förmedlar på den här skivan så bär det raka vägen till 3:e plats!

IRON MAIDEN Killers

2. “Killers” – IRON MAIDEN.
Eddie är i en eller annan form med på britternas alla omslag, men ingen annan gång har han varit så här cool. Snacka om att dominera bilden, snacka om att förleda en hel generation in i hårdrockens förlovade land. Jag dyrkar, och hukar mig för yxan.

BLACK SABBATH Sabbath Bloody Sabbath front      BLACK SABBATH Sabbath Bloody Sabbath back

1. ”Sabbath Bloody Sabbath” – BLACK SABBATH
Egentligen är det helt otroligt att det snyggaste omslaget som någonsin gjorts är så gammalt som 1973, men det är å andra sidan inte helt enkelt att överträffa ett sånt här mästerverk. Drew Struzans bild som föreställer en man som plågas av mardrömmar och demoner är fantastisk i sig – och mycket passande till den musik som albumet innehåller – men det som verkligen lyfter hela skapelsen är att samma bild återkommer i inverterad form på baksidan. En helhet, en fantastisk detaljrik magiskt stämningsfylld bild. En värdig 1:a!


Robert "Chief Rebel Angel" Gustafsson
2010-04-19

Här hittar du alla publicerade skribentlistor.


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Ante | Datum: 2015-03-16 22:37:03

Sabbath Bloody Sabbath är ett fantastiskt skivomslag - och album.
Iron Maidens alla Eddie-omslag = super.
Sad wings of destiny är ett väldigt cool omslag.
Paranoid: Det är så befriande sjukt med en trikåklädd paranoid man som, med ett svärd, springer omkring in the neighbourhood, någonstans i England, ca 1970. Det är så mycket liv, och tidskänsla, i det omslaget.

Till startsida »